top of page

Thinkwise 1e softwarevendor ter wereld die klanten garantie geeft op modernisatie core IT-systemen


Thinkwise is de eerste softwareleverancier ter wereld die een garantie geeft op het moderniseren van core IT-systemen. Hiermee bewijst Thinkwise dat organisaties dit soort grote IT-projecten wel degelijk snel, op tijd en binnen budget kunnen realiseren met een low-code platform.


Geen enkele IT-leverancier of -dienstverlener geeft garantie op IT-projecten. Al helemaal niet als het gaat om het moderniseren van omvangrijke, en vaak verouderde, bedrijfssoftware. Dat is niet zonder reden. Nog steeds mislukken jaarlijks talloze software-implementaties in Nederland. Alleen al bij de overheid werd de verspilling in een rapport uit 2020 geschat tot vijf miljard euro per jaar.


Thinkwise breekt met deze trend door organisaties garantie te geven op het moderniseren van complexe bedrijfsapplicaties. Bedrijven die met Thinkwise in zee gaan, krijgen de garantie dat een verouderd IT-systeem binnen 12 maanden vervangen is door moderne bedrijfssoftware op basis van het Thinkwise low-code platform. Lukt dit niet, dan betaalt Thinkwise de licentiekosten voor het eerste jaar terug.


“Het is onbegrijpelijk dat er tot op heden nog geen garanties bestonden op softwareprojecten," zegt Robert van der Linden, medeoprichter en ceo van Thinkwise. "En dat terwijl bedrijven miljoenen investeren in de software die fundamenteel is voor hun bedrijfsvoering. We zijn trots dat Thinkwise de eerste low-code softwareleverancier is die garantie kan bieden bij de modernisatie van grote kernapplicaties, zodat bedrijven deze broodnodige IT-transformatie met een gerust hart kunnen maken."


Vervangen kernsysteem voelt als openhartoperatie


Voor de meeste bedrijven voelt het vervangen van hun kernsystemen, waaronder ERP-applicaties, als een openhartoperatie. De hele bedrijfsvoering is er immers van afhankelijk, en het onderscheidend vermogen is in de loop der jaren vastgelegd in deze software, vaak door middel van talloze maatwerkaanpassingen en software-integraties. De risico’s voor de bedrijfscontinuïteit zijn daarom groot.

Het Thinkwise Platform is vanaf het begin ontwikkeld als een low-code platform voor het ontwikkelen van grote kernsystemen. Daarnaast heeft het bedrijf op basis van talloze softwareprojecten veel kennis opgebouwd over het moderniseren van legacy-applicaties, waaronder Cobol, RPG en Uniface. Hierdoor is het bedrijf in staat om zelfs de grootste kernapplicaties binnen korte tijd te moderniseren met het Thinkwise Platform. Om die claim kracht bij te zetten geeft Thinkwise samen met geselecteerde partners de garantie aan bedrijven om hun legacy binnen 12 maanden gemoderniseerd te hebben.


Eerste IT-bedrijf met parfumlijn


De Thinkwise Guarantee is deze maand tijdens de Thinkwise Low-Code Summit geïntroduceerd in combinatie met een zelf ontwikkeld uniseks parfum met de naam ‘Guarantee’. Thinkwise koos voor deze ludieke aanpak om dit nieuwe initiatief extra op te laten vallen tussen generieke marketingcampagnes in de softwarebranche. Het stijlvolle flesje wordt in de campagne gepresenteerd door de razendsnelle Nederlandse langebaanschaatsster Jutta Leerdam, die direct betrokken was bij de totstandkoming van het parfum. Zij is succesvol in de sportwereld, waarin - net als op de softwaremarkt - garanties eigenlijk niet bestaan.

Jutta Leerdam staat in de campagne symbool voor de snelheid van het Thinkwise low-code platform en het feit dat Thinkwise – net als Jutta Leerdam – garant staat voor succes. Zover bekend is Thinkwise het eerste IT-bedrijf dat een parfumlijn lanceert.

14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page