top of page

Wat is low-code?

Een korte introductie

Lowcode: de kracht van snel en efficiënt softwareontwikkeling

De wereld van softwareontwikkeling is constant in beweging en evolueert snel. Het kunnen inspelen op ontwikkelingen in de markt is van levensbelang in dit digitale tijdperk. Software moet hierin geen belemmering maar juist een drijfveer zijn voor procesverbetering en innovatie. Maar traditionele softwareontwikkeling is handwerk en daardoor foutgevoelig en kostbaar. Daarnaast is door de lange duur van een project de software vaak al verouderd op het moment dat je het in gebruik neemt.

 

Lowcode is een van de nieuwste trends in softwareontwikkeling. Het is een platform dat de snelheid en efficiëntie van het bouwen van softwareoplossingen verbetert. In deze blog zullen we de betekenis van lowcode bespreken, de voordelen die het biedt en hoe het de toekomst van softwareontwikkeling zal beïnvloeden.

​

Wat is Lowcode?

Lowcode is een platform dat gebruikmaakt van drag-and-drop en visuele interfaces om softwareoplossingen te bouwen. Het is een snelle en efficiënte manier om applicaties te ontwikkelen zonder dat je veel code hoeft te schrijven. Het proces is vereenvoudigd waardoor zelfs mensen zonder technische kennis een softwareoplossing kunnen bouwen. Lowcode maakt gebruik van verschillende bouwstenen die al voorgeprogrammeerd zijn. Hierdoor kan een gebruiker in korte tijd een volledig functionele applicatie ontwikkelen.

​

Voordelen van Lowcode

  1. Snelheid: Het bouwen van applicaties met lowcode is een snel proces. Het platform heeft voorgeprogrammeerde bouwstenen die kunnen worden gecombineerd en geconfigureerd om snel een applicatie te bouwen. Het proces van softwareontwikkeling wordt daardoor aanzienlijk verkort.

  2. Efficiëntie: Lowcode biedt een efficiënte manier om softwareoplossingen te ontwikkelen, omdat het een visuele interface heeft die gemakkelijk te begrijpen is. Gebruikers kunnen de ontwikkeling van software oplossingen in realtime bekijken en aanpassingen maken zonder dat daar veel technische kennis voor nodig is.

  3. Flexibiliteit: Het gebruik van lowcode biedt flexibiliteit bij het ontwikkelen van softwareoplossingen. Het platform biedt verschillende integratiemogelijkheden die helpen bij het integreren van bestaande applicaties en databases. Het is ook mogelijk om nieuwe softwareoplossingen te ontwikkelen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van een organisatie.

  4. Kostenbesparend: Lowcode is kosteneffectief omdat het de noodzaak van dure programmeurs elimineert. Het platform heeft voorgeprogrammeerde bouwstenen waardoor het mogelijk is om zonder uitgebreide kennis van programmeren softwareoplossingen te bouwen.

DE TOEKOMST VAN ENTERPRISE APPLICATIONS

​

Waarom low-code?

​

Traditionele software ontwikkeling omvat veel handwerk, en is daarom foutgevoelig en duur. Daarnaast is door de lange doorlooptijden de software vaak al verouderd voor het uitgerold is. Low-Code rekent af met het ambachtelijke van softwareontwikkeling. Dit zorgt voor een ongekend hoge productiviteit. Low-Code kan daarmee op veel verschillende manieren worden ingezet: van het ontwikkelen van simpele apps tot bijvoorbeeld een volledig ERP-systeem voor grote multinationals.

Software ontwikkeling

​

Door software te modelleren in plaats van te programmeren kan de business makkelijker meedenken of zelfs meewerken aan de oplossing! Voor de IT-expert neemt het herhalende en vaak saaie taken weg. Daardoor kan deze persoon zich richten op de unieke functionaliteit die meerwaarde creëert voor jouw organisatie. Resultaten zijn snel zichtbaar en het verbindt de business en IT.

Snelheid en flexibiliteit

​

Projecten die vroeger maanden of jaren duurden kunnen met low-code in een fractie van die tijd worden uitgevoerd. En deze snelheid hou je ook nadat je de software in gebruik neemt! Je hoeft voor een wijziging niet meer door een moeras van code te waden en je zorgen te maken over afhankelijkheden. Je past het grafische model aan, en de applicatie verandert direct mee.

Beheersbaarheid

​

Een low-code platform geeft je de mogelijkheid om complexe applicaties en projecten beheersbaar te maken. Ook reken je af met "schaduw-IT": software die onder de radar van IT door gebruikers zelf in elkaar geknutseld is. Low-code software heeft ingebouwde security features en data wordt correct opgeslagen op de juiste plek in de cloud of on-premise.

bottom of page