Een korte introductie

Wat is low-code?

Low-Code is het antwoord op de traditionele uitdagingen met softwareontwikkeling. Met low-code is het mogelijk om op een grafische wijze software te definiëren in plaats van miljoenen regels code te programmeren. Hierdoor wordt het mogelijk om beheersbaar en razendsnel applicaties te realiseren die precies aansluiten op de werkwijze van jouw bedrijf.

Het kunnen inspelen op ontwikkelingen in de markt is van levensbelang in dit digitale tijdperk. Software moet hierin geen belemmering maar juist een drijfveer zijn voor procesverbetering en innovatie. Maar traditionele softwareontwikkeling is handwerk en daardoor foutgevoelig en kostbaar. Daarnaast is door de lange duur van een project de software vaak al verouderd op het moment dat je het in gebruik neemt. 

DE TOEKOMST VAN ENTERPRISE APPLICATIONS

Waarom low-code?

Traditionele software ontwikkeling omvat veel handwerk, en is daarom foutgevoelig en duur. Daarnaast is door de lange doorlooptijden de software vaak al verouderd voor het uitgerold is. Low-Code rekent af met het ambachtelijke van softwareontwikkeling. Dit zorgt voor een ongekend hoge productiviteit. Low-Code kan daarmee op veel verschillende manieren worden ingezet: van het ontwikkelen van simpele apps tot bijvoorbeeld een volledig ERP-systeem voor grote multinationals.

Software ontwikkeling

Door software te modelleren in plaats van te programmeren kan de business makkelijker meedenken of zelfs meewerken aan de oplossing! Voor de IT-expert neemt het herhalende en vaak saaie taken weg. Daardoor kan deze persoon zich richten op de unieke functionaliteit die meerwaarde creëert voor jouw organisatie. Resultaten zijn snel zichtbaar en het verbindt de business en IT.

Snelheid en flexibiliteit

Projecten die vroeger maanden of jaren duurden kunnen met low-code in een fractie van die tijd worden uitgevoerd. En deze snelheid hou je ook nadat je de software in gebruik neemt! Je hoeft voor een wijziging niet meer door een moeras van code te waden en je zorgen te maken over afhankelijkheden. Je past het grafische model aan, en de applicatie verandert direct mee.

Beheersbaarheid

Een low-code platform geeft je de mogelijkheid om complexe applicaties en projecten beheersbaar te maken. Ook reken je af met "schaduw-IT": software die onder de radar van IT door gebruikers zelf in elkaar geknutseld is. Low-code software heeft ingebouwde security features en data wordt correct opgeslagen op de juiste plek in de cloud of on-premise.